توضیحات درباره کتاب
كتاب از سرود باران تا مزامير گل سرخ به جنبش پيشگام شعر معاصر عرب مي پردازد و سرايندگان آن را با نمونههاي گوناگوني از اشعار، معرفي مي كند.
بدر شاكر السياب، نازك الملائكه، عبدالوهاب البياتي، بلندالحيدري، صلاح عبدالصبور، توفيق صايغ، نزار قباني، يوسف الخال، ادونيس، خليل و… شاعراني هستند كه نويسنده به معرفي آنها پرداخته و نمونههايي از اصل شعر آنها را به همراه ترجمه فارسي، ارائه كرده است.
در بخشي از مقدمه مي خوانيم:
«تجربهاي كه در ساحت شعر در گذار قرنها در مغرب زمين شكل گرفته بود، تنها در چند دهه در جهان عرب تبلور يافت و چشمانداز پردامنه و روشني فرا پيش آورد.
از مرحلهي احياي نئوكلاسيسيسم، شعر به سرعت به جانب رمانتيسيسم، سپس به سمت سمبوليسم، و به نسبتي كمتر سوررئاليسم، در حركت بود. در اين راه، در شكل شعر پيوسته و پي در پي نوآوري مي شد و زبان نيز تحولي شگرف يافت.
در نيمهي قرن بيستم ديگر فرم چنان انعطافپذير شده بود كه كوششهاي تازه را بسيار امكانپذير ميساخت و از سوي ديگر چندين دهه مطالعه در شعر مغرب زمين يا ترجمهي آن كم كم به بار مينشست.
با اين همه، گرايش به شعر امروز و نيز قبول عام آن با عوامل روانشناختي و اجتماعي ديگري هم ارتباط داشت و تحولات سرنوشتساز سياسي آن برهه نيز، از جمله بروز فاجعه فلسطين، به سهم خود موجب تغييري اساسي در نگرشها و باورها شده بود و ضرورت ارزيابي واقعبينانه وضع سترون موجود و گذار از آن را بيش از پيش مطرح ميي كرد.»
در شعري از «نازكالملائكه» ميخوانيم:
«و باد مي پرسد من كيستم/ من روح سرگشتهي آنم/ كه زمانهام انكار كرده است/ و چونان آن در ناكجا بي هيچ پاياني ره مي سپاريم…»