-


از سرود باران تا مزامیر گل سرخ: پیشگامان شعر امروز عرب


پدیدآور (ها) : ناشر : شابک : 9786222600693

نوبت چاپ 3 - رقعی (شومیز) -

تعداد صفحات :720

سال انتشار: 1400

قيمت :6500000 ريال

قيمت انتشارات طاعتی :6500000 ريال




کد کتاب:154044    محل کتاب:B28/1-------F35/11
موجود است

فرم درخواست کتاب : جهت خرید کتاب ابتدا بایستی فرم زیر را تکمیل نموده تا سبد خرید شما فعال شود


توجه: برای شروع خرید شماره موبایل خود را وارد نمایید

توضیحات درباره کتاب


کتاب از سرود باران تا مزامیر گل سرخ به جنبش پیشگام شعر معاصر عرب می پردازد و سرایندگان آن را با نمونه‌های گوناگونی از اشعار، معرفی می کند.

بدر شاکر السیاب، نازک الملائکه، عبدالوهاب البیاتی، بلندالحیدری، صلاح عبدالصبور، توفیق صایغ، نزار قبانی، یوسف الخال، ادونیس، خلیل و… شاعرانی هستند که نویسنده به معرفی آن‌ها پرداخته و نمونه‌هایی از اصل شعر آن‌ها را به همراه ترجمه فارسی، ارائه کرده است.

در بخشی از مقدمه می خوانیم:

«تجربه‌ای که در ساحت شعر در گذار قرن‌ها در مغرب زمین شکل گرفته بود، تنها در چند دهه در جهان عرب تبلور یافت و چشم‌انداز پردامنه و روشنی فرا پیش آورد.

از مرحله‌ی احیای نئوکلاسیسیسم، شعر به سرعت به جانب رمانتیسیسم، سپس به سمت سمبولیسم، و به نسبتی کمتر سوررئالیسم، در حرکت بود. در این راه، در شکل شعر پیوسته و پی در پی نوآوری می شد و زبان نیز تحولی شگرف یافت.

در نیمه‌ی قرن بیستم دیگر فرم چنان انعطاف‌پذیر شده بود که کوشش‌های تازه را بسیار امکان‌پذیر می‌ساخت و از سوی دیگر چندین دهه مطالعه در شعر مغرب زمین یا ترجمه‌ی آن کم کم به بار می‌نشست.

با این همه، گرایش به شعر امروز و نیز قبول عام آن با عوامل روان‌شناختی و اجتماعی دیگری هم ارتباط داشت و تحولات سرنوشت‌ساز سیاسی آن برهه نیز، از جمله بروز فاجعه فلسطین، به سهم خود موجب تغییری اساسی در نگرش‌ها و باورها شده بود و ضرورت ارزیابی واقع‌بینانه وضع سترون موجود و گذار از آن را بیش از پیش مطرح میی کرد.»

در شعری از «نازک‌الملائکه» می‌خوانیم:

«و باد می پرسد من کیستم/ من روح سرگشته‌ی آنم/ که زمانه‌ام انکار کرده است/ و چونان آن در ناکجا بی هیچ پایانی ره می سپاریم…»